Ons Mooie Keverhok

Nadat we onze mooie kever op hadden gehaald, moest deze natuurlijk ook een mooi plekje hebben om droog te kunnen staan. Gelukkig was er een stuk loods dat we mochten gebruiken om hem op te knappen, want een droog onderkomen is toch wel zo handig :-)

Eerst moest alleen de hele loods nog verbouwd worden. Het eerste wat we hebben gedaan was het reorganiseren van alle spullen die er in stonden, zodat er één spant vrij zou komen, dan konden we daar ons mooie keverhok maken.

Nadat we alles gereorganiseerd hadden, konden we beginnen met het bouwen van de muren. Er moest een nieuwe voorkant in komen met een garagedeur, een nieuwe want aan de ene zijkant, en het dak moest nog gerepareerd worden. Hier ging toch behoorlijk wat tijd in zitten, om dit allemaal te maken en te repareren. Toen dit grotendeels klaar was, konden we op zoek gaan naar tegels voor in ons mooie keverhok, in de buurt een paar tegeltjes op de kop kunnen tikken, een dagje aan 't straten geweest en daar knapte ons mooie hokje best van op :-) Nu kon eindelijk de kever binnen staan, en omdat we zo enthousiast waren dat ie binnenstond zijn we meteen maar even begonnen met demonteren, want daar hadden we nu toch wel even zin in.

Omdat de stroom in ons keverhok nog steeds over een verlengsnoer ging, moesten we toch maar een vaste aansluiting plus een paar tl-lampen, want die bouwlampen beginnen op t laatst toch wel irritant te worden. Gelukkig wou arend ons wel even helpen met het aansluiten van de stroom, hij had zelfs nog een mooie stoppenkast voor ons :-) De hele dag druk bezig geweest met alles aan te sluiten, nog even een mooie werkbank gebouwd, en toen was onze mooie keverhok gelukkig zo goed als klaar, en dat was toch wel een hele opluchting.

Omdat we nu eindelijk een mooi lasapparaat hadden gevonden, moest de stroomvoorziening in het keverhok aangepast worden. Dit omdat het lasapparaat op krachtstroom werkt. Gelukkig wou Arend ons ook deze keer weer helpen. Er moesten toch wel aardig wat veranderd worden om krachtstroom in ons mooie keverhok te krijgen. De meterkast in het de boerderij is aangepast, en er moest een nieuwe stoppenkast komen in het keverhok, ook moest er een nieuwe kabel komen vanaf de boerderij naar het keverhok.Dit was heel wat werk, maar het is de moeite zeker waard geweest!!