Geschiedenis

Waarom hebben wij de kever gekocht?

Het leek ons allebei wel eens leuk, om een auto op te knappen. We hadden al een paar keer na zitten te denken wat dit nou voor auto zou moeten worden, druk op marktplaats aan het rond kijken geweest. Over één ding waren we het wel eens, het moest een oldtimer zijn, belasting vrij en zeker geen opel! Na verscheidene leuke auto's gezien te hebben op internet, leek het ons toch wel heel erg leuk om een kever op te knappen.

Na een aantal mooie en minder mooie kevers gezien te hebben viel onze blik op een kever uit het jaar 1969, een zwarten één.

kevermailtje

In vergelijking met de andere kevers zag deze kever er vrij goed uit voor de prijs. Na wat heen en weer gemaild te hebben, besloten we toch maar om een keer te gaan kijken. Dus, op zondagmorgen vroeg eruit en op naar Utrecht, bijna in 1 goed gereden :-) Toen we zondag morgen/middag aan kwamen rijden, waren ze de Kever net aan het aantrekken. De kever had 2 jaar stil gestaan en de accu was leeg geraakt, dus hij startte wat moeilijk. Maar nadat hij één keer aan stond liep de motor als een zonnetje. Dus daar was hij dan, de kever in het echt.

kever in het echt

We vonden de kever er allebei wel mooi uitzien, er zat nog wel genoeg werk in, maar dat wisten we van te voren. Na de kever goed heben te bekeken, met goeie hulp van Pieter natuurlijk, hebben we toch maar besloten om de kever te kopen!

We hadden afgesproken om de kever de volgende week op te halen uit utrecht. Nadat we alles hadden geregeld voor het vervoer dankzij Karst-Jan, vertrokken we zondag morgen vroeg richting Utrecht, de reis verliep weer voorspoedig. Kever achterop de auto-ambulance gereden, en op naar huis toe!

zit ie wel vast :P

En Racen maar!

racen maar!!

Na een lange reis gelukkig weer veilig aan gekomen, en de Kever kon van de trailer af.

van t trailertje af

Toen hebben we de kever eerst maar even gewassen, want hij kon wel een wasbeurtje gebruiken nadat hij een paar jaar buiten had gestaan, en daar werdt de kever niet minder van ;-)

is ie niet mooi??

En toen begon het echte werk. De kever mocht bij de familie Bakker op het erf staan, alleen er moest eerst nog een hok gebouwd worden waar de kever in kon staan. En vanaf januari 2005 zijn we begonnen met de restauratie :-D